Stålpipe

Av høy kvalitet og lang levetid

Tolmer Vision stålskorstein

Vår stålpipe holder høy kvalitet og vi gir deg 25 års materialgaranti. Den er konstruert for å tåle tøffe påvirkninger fra røkgasser, vær og vind. Derfor er det valgt syrefast rustfritt stål 0,6 mm i røkgassrøret og skorsteinen er godkjent opp til T600. Med Tolmer Vision Stålskorstein kan du installere ildstedet nærmest hvor som helst i huset. Den er en plassbesparende og prisgunstig løsning som vil kunne gi glede i mange år fremover. Se vårt stålpipe sortiment her!

Yttermantelen er lakkert i farger tilpasset dagens ildsteder. Sort er standard farge. Andre RAL-koder kan bestilles, i tillegg til blank polert eller børstet stål. Dimensjoner/farger: Vi lagerfører Ø150 mm og Ø200 mm sort lakk.

Skorsteinselementene er med sin lave vekt enkle å montere. Elementene leveres som halvisolert og helisolert, med henholdsvis 32,5 og 50 mm isolasjon og kan monteres inntil 5 cm fra brennbart materiale. Ønsker du å få så mye varme som mulig tilbake fra din skorstein, kan uisolerte rør velges i rommet hvor ildstedet er plassert.

Skorsteinen har gode driftsegenskaper som sikrer hurtig oppvarming, og det resulterer i at man raskt oppnår god trekk som igjen bidrar til et godt miljø og ikke minst god fyringsøkonomi.

Skorsteinen er CE-merket og tilfredsstiller alle relevante standarder.
RASK LEVERING – Ta kontakt for kyndig veiledning.

Se våre produkter innen stålpipe

Ventilert stålskorstein – vi finner løsninger

I et tradisjonelt hus tilføres luft til ildstedet gjennom lufteventiler eller med direkte tilluft via gulv eller vegg.

Der hvor dette ikke er en mulighet eller tilstrekkelig, som for eksempel i et lavenergi eller passivhus kan luft tilføres direkte til ildstedet via en kanal i skorsteinen. Vi tilbyr derfor Tolmer Vision Ventilert Stålskorstein som tilfører ildstedet luft direkte utenfra og imøtekommer slik utfordringen med lufttette boliger. Det er viktig å notere at en slik løsning stiller egne krav til installasjonen – Ildstedet må ha friskluftstilkobling.

Tolmer Vision Ventilert stålskorstein er testet og CE-merket i henhold til standard EN 1856-1 og holder den samme gode kvaliteten som vår Vision stålskorstein. Sort er standard farge, andre RAL-koder kan bestilles.

Til pipeberegning